Svampetur i Ringelmose Skov

Lørdag den 23. oktober 2021 kl. 10-13Bemærk ny dato! Svampetur i Ringelmose Skov.

Turledere: Anders Løkke (svampe) og Peter Wind (natur)

Mødested: P-pladsen ved den nordøstlige indgang til Ringelmose Skov fra Forpagtervejen. Koordinater: N 56.287, E 10.508

Mødestedet

Skoven ligger lige midt i et af Danmarks geologiske hot-spots nemlig i Nationalpark Mols Bjerge. De to glaciale serier som udgøres af Kalø Vig og Ebeltoft Vig med tilhørende randmoræner og hedesletten mod nord rummer spændende beretninger, som vi lægger til grund for plante- og svampelivet på stedet.

Vi går en tur i skoven, der rummer flere partier med aldrende, højstammede bøgetræer, yngre egebevoksninger og med stedvis indslag af nåletræer. Særlig attraktiv er den aktive Tobias’ Kilde, hvorfra vandet løber ned til den opstemmede Ringelmose Dam. Vi vil lede efter de gode svampesteder. Skoven er kendt for sin artsrige funga. Her er bl.a. fundet Grå Bægertrådkølle, Karmin-Bægertrådkølle, Sortfodet Trådkugle, Rødlilla Sejgskive, Kruset Foldhat, Elastisk Foldhat, Grubet Foldhat, Fjersvamp, Blåmælket Bægersvamp, Herkules-Kølle, Stor Trompetsvamp, Brandplet-Gråblad, Mel-Gråblad, Ulden Mørkhat, Avnbøg-Mælkehat, Kastanie-Parasolhat, Rødlig Bruskhat, Rosa Huesvamp, Randstribet Navlehat, Skæghat, Sol-Skørhat, Stribet Ridderhat og Kødet Stjernebold. Der er også Alm. kantarel og flere slags spiselige rørhatte i skoven f.eks. Karl Johan.

Anders vil gennemgå de enkelte fund med mellemrum, sådan at I ikke kommer hjem med kurven fuld af værdiløse svampe. Anders vil prøve at medbringe en del af de svampe, som han synes, deltagerne bør kende. Tag gerne friske ukendte svampe med, så vil Anders sikkert kunne bestemme dem også. 

Medbring: Tøj efter vejret, en svampekurv og en kniv til at rense de indsamlede svampe med.

Fællestransport: Der er mulighed for samkørsel for 3 deltagere med Anders fra Langelandsgade og for 4 deltagere med Peter fra Rønde Busterminal ved linje 123’s ankomst kl. 9.30. Ved ønske om samkørsel, kontakt Peter: pw@roendesnet.dk senest torsdag den 21. oktober 2021.