På tur mellem vildheste og vildkvæg i Mols bjerge

Søndag d. 4. august 2019 – Alle er velkomne også ikke-medlemmer.

Turen starter kl 10.00 fra Molslaboratoriets parkeringsplads (Strandkærvej 6, 8400 Ebeltoft) og varer ca. 2 timer. (GPS: 56.226440, 10.574288)
Der arrangeres fælleskørsel fra Naturhistorisk Museums parkeringsplads (Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C) med afgang senest kl 9.00
Husk fornuftigt tøj samt evt. drikkevarer, hvis vejret er meget varmt. Medbring gerne kikkert og/eller kamera.

Kun ca. 45 min kørsel fra Aarhus, på Molslaboratoriets arealer i hjertet af Nationalpark Molsbjerge, finder vi Danmarks absolut mest ambitiøse rewildingprojekt.
Tilbage i 2016 der derfor udsat en mindre flok Exmoor-ponyer, der skulle supplere områdets bestand af Galloway kvæg i forbindelse med rewilding af området.
Rewilding betyder, at man har udlagt området til vildere, mere selvforvaltende natur. Frem for, at vi mennesker minutiøs plejer og detailforvalter naturområderne v.h.a. klassiske naturplejemetoder, fx i form af sommergræsning, høslæt og maskinel kratrydning, så giver man områdernes mulighed for at forvalte sig selv gennem naturlige dynamikker og processer.
Én af de vigtigste ting man her kan gøre, er at sætte store, vilde planteædere ud. Dyrenes naturlige adfærd i forbindelse med græsning, støvbadning og deres øvrige slid på området vil medføre, at der skabes levesteder til gavn for områdets øvrige arter.
Tag med Jydsk Naturhistorisk Forening på jagt efter området de store planteædere og hør nærmere om baggrunden for rewilding og hvad det – sammen med tørken i 2018 – har betydet for naturen derude.