I sporet på en sommerfuglenørd

AFLYST PÅ GRUND AF SYGDOM!

Torsdag den 9. december kl. 19.30:
Foredrag ved Emil Bjerregård, kandidatstuderende i biologi ved Københavns Universitet og medgrundlægger af rådgivningsfirmaet Butterfly Conservation Denmark, som har fokus på at sikre Danmarks sårbare og truede dagsommerfugle.
Dørene åbnes ca. kl. 19.00

Sted: MindLab (det tidligere auditorie) på Naturhistorisk Museum i Aarhus, Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C.

Varighed: ca. 2 timer incl. 15 min pause

Foredraget er gratis og der er ingen tilmelding.

Alle er velkomne, også ikke-medlemmer af foreningen.

Denne aften står i sommerfuglenes tegn, hvor Emil Blicher Bjerregård fra København er gæst. I 1. halvleg vil Emil se tilbage på især Østdanmarks dagsommerfugle inden for de sidste 10 år, hvor han i samarbejde med sin kammerat Magnus Vest Hebsgaard, har viet sommer efter sommer siden begyndelsen af 2010’erne til en minutiøs gennemgang af samtlige dagsommerfuglebestande og tilhørende trækdyr på Bornholm, Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Fyn.

Projektet sluttede endeligt i 2019, da det efter års intenst arbejde efterhånden var mere eller mindre komplet. Foruden tilbagegangen på kort sigt, vil der også blive kigget nærmere på tilbagegangen over en længere tidsskala. 

Efter en pause vil Emil i 2. halvleg fortælle om sit nye projekt, der omhandler europæiske dagsommerfugle. Emil har sat sig for at skulle finde alle arter og underarter af europæiske dagsommerfugle, i så mange lande som muligt, på så mange lokaliteter som muligt. Meget lig Danmarks-projektet – bare på udvidet geografisk skala. På trods af Covid-19 rejste Emil i 2020 rundt i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Schweiz, Østrig, Italien og Frankrig, og et udpluk af de bedste fund vil blive præsenteret. At raide intensivt rundt i hele Europa kan godt blive lidt småekstremt, især i coronatider, så der skal nok blive plads til en sjov historie eller ti.