En fototur til tågeskoven i Panamas bjerge ved naturfotograf Jens Erik Holmsgaard og en naturtur til Costa Rica ved Amdi og Bente Nedergaard.

Torsdag den 9. november 2023 kl. 19.30: 

Mødested:
MindLab (tidligere auditorie), Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C.
Bemærk: Indgang sker fra østgavlen, d.v.s. døren i gavlen der vender ned mod søen.

Fototur til tågeskoven i Panamas bjerge

I marts 2023 var de tre gamle studiekammerater, Kim Pilegaard, Ulrik Jes Hansen og Jens Erik på fototur til tågeskoven i Panamas bjerge. Vi boede fast på Mount Totumas Cloud Forest Lodge i i 9 dage, så vi havde god tid til at sætte os ind i de lokale forhold. Alle ture i området foregik til fods af stier i skoven og det tidvis åbne landskab. Særligt de to ikoniske fugle, quetzal og Klokkefugl / Bellbird stod højt på ønskelisten. Ved ihærdig søgen lykkedes det at få fine billeder af begge. Skoven består af høje træer dækket af epifytter, orkideer og bromeliaceer (ananasfamilien). Der blev brugt rigtig megen tid på at raffinere fotograferingen af de flotte og superhurtige kolibrier med forskelligt udstyr og forskellige indstillinger.

Naturtur til Costa Rica

Vi vil fortælle om Costa Rica, der, selv om det er et ret lille land, huser en mangfoldighed af arter og liv, og vi vil vise billeder af nogle af de dyr og fugle, slanger og andet kryb, som vi så under vores besøg i det spændende land i 2023. 

Lodgen, Cloud Forrest. Foto: Jens Erik Holmsgaard
Kolibri, Violet Sabrewing. Foto: Jens Erik Holmsgaard
Dovendyr. Foto: Amdi Nedergaard
Basilisk. Foto: Amdi Nedergaard