Sommerfugle på Ålandsøerne

Torsdag den 7. december 2023 kl. 19.30-22.00:
Foredrag om en spændende undersøgelse af den fantastiske sommerfuglefauna på Ålandsøerne ved biolog Rikke Trachsel.

Mødested:
Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 210, 8000 Aarhus. MindLab (tidl. auditoriet), kl. 19.30-22.00. Der er indlagt en pause med en forfriskning. Bemærk, at indgang finder sted ad hovedindgangen.

Tag med nordpå til de smukke Ålandsøer i Den botniske Bugt mellem Sverige og Finland. Bliv klogere på, hvordan jeg har undersøgt sommerfugle-transekter og på det arbejde, der udføres i felten for at indsamle viden om øernes sommerfugle.

Jeg er uddannet biolog fra Aarhus Universitet med speciale i biodiversitet, økologi og evolution. I forbindelse med mit speciale gennemførte jeg et feltprojekt med undersøgelse af sommerfuglediversiteten i landbrugsområder på Ålandsøerne. Min største oplevelse var at studere apollo.

Rikke og Apollo. Foto: Jesper Trachsel

Markperlemorsommerfugl
Markperlemorsommerfugl.
Foto: Rikke Trachsel
Graesrandoje
Græsrandøje i parring
Foto: Rikke Trachsel