Skovvandring i en spændende og gammel urørt skov i Sønderjylland

Lørdag den 24. august kl. 14-17

Mødested: Vi mødes ved parkeringspladsen ved skoven. Parkeringspladsen er meget lille, så sammenkørsel anbefales. Link til p-plads: KLIK HER .

Koordination af samkørsel dels, hvis du har ekstra pladser i bilen, dels, hvis du gerne vil have et lift, kontakt Peter Wind: pw@roendesnet.dk.

Turleder: Biolog ved Naturstyrelsen Dorthe Mikkelsen og Peter Wind

Praktisk: Da skoven bliver drevet med fokus på urørt, vild og dynamisk natur, er ruten ikke for dårlig gående. Den besøgende skal være i stand til at gå gennem sumpede områder og klatre over eller under væltede træer for at følge ruten.

Der anbefaledes klart at der anvendes vandresko til at gå ruten eller endda gummistøvler, hvis det har regnet.

Bolderslev og Uge Skov er uden tvivl et særligt skovkompleks med en spændende forhistorie

Bolderslev og Uge Skov blev fredet som urørt skov i 1999 og blev i den forbindelse overdraget til Naturstyrelsen. Forinden overdragelsen til Naturstyrelsen bestod skoven af 48 parceller med forskellige ejere, som drev skoven som bondeskov blandet andet med plukhugst. Dette har givet grundlaget for et diverst skovkompleks, som i dag afspejles, når vi går gennem skoven.

Efter overdragelsen igangsatte Naturstyrelsen en række tiltag for at klargøre skoven til sin urørt tilstand, blandt andet en genopretning af den naturlige hydrologi og udtag af ikke-hjemmehørende nåletræer, som efterlod åbne arealer til naturlig tilgroning. Tiltagene er nu udført og giver dermed allerede skoven en helt unik udtryk i form af en vild skov, hvor naturen sætter rammerne. Dette kommer i alt til udtryk gennem stierne i Bolderslev Skov, som er vilde og dynamiske, hvilket betyder at brugeren af skoven, kan komme ud for at skulle gå gennem mere sumpet områder og klatre over eller under væltede træer for at følge stien.

Der forekommer en stor variation af træartssammensætningen i skovkomplekset, herunder smalbladet lind, storbladet lind, røn, bævreasp, elm, avnbøg, kristtorn, tørst, rød-el, ask, hassel, birk, foruden bøg og eg.

Du kan læse mere om skoven KLIK HER eller HER

Bolderslev Skov (Foto: Dorthe Mikkelsen)
Bolderslev Skov (Foto: Dorthe Mikkelsen)
Bolderslev Skov (Foto: Dorthe Mikkelsen)