Ekskursion til Kragelund Mose – AFLYST

Fredag den 13. september, kl. 18: ekskursion til Kragelund Mose – rundvisning ved ejeren Martin Sandager, hvor vi skal præsenteres for rewilding og gamle dyreracer. Rundvisningen varer mindst 2 timer.

Mødested: overfor ejendommen Staushedevejen 39, 6621 Gesten, UTM koordinater N 55.55585 E 19.16365.

Praktisk: Påklædning efter vejret på dagen. Fællesspisning fra kl. 17.Information: Du kan læse mere om mosen her: Kragelund – en lysåben mose | Facebook og Genopretning af Kragelund Mose – Naturfonden: Naturfonden

Tilmelding: Tilmelding til turen seneste tirsdag den 10. september kl. 20 til turleder Per Egge Rasmussen: perer@fibermail.dk.

Turprisen: 175 kr. for medlemmer og 250 kr. for ikke medlemmer, der indbetales til foreningens kontonummer 1551-7068786. Oplys venligst navn på indbetalingen.

Billede fra Kragelund Mose hjemmeside.

Om Mosen, der er på 62 ha: Der findes både mose- og engarealer indenfor projektområdet. Hist og her findes partier med lysåben fattigkærsvegetation. Mosen rummer store naturværdier med bl.a. otteradet ulvefod, femradet ulvefod, klokke-ensian, rundbladet soldug, loppe-star, sump-græshoppe og mose-randøje. Dertil kommer et varieret fugleliv med bl.a. trane og padder som stor vandsalamander og spidssnudet frø.
Grise, geder, kreaturer, heste og vandbøfler græssende side om side må næsten være et særsyn. Men i Kragelund Mose er det blevet hverdag. Her har Martin Sandager taget naturen og målet om at øge biodiversiteten helt til sig. Et fremsynet projekt, der bliver mødt med både stor interesse og lokal opbakning, men også med kritiske røster.

Billede fra Kragelund Mose hjemmeside.