Nytårshilsen

Et godt og indholdsrigt år er ved at rinde ud. Der har været rigtig mange spændende og velbesøgte arrangementer i foreningen, mens der i sommer blev udgivet et flot nummer af Flora og Fauna, og et er i skrivende stund på vej til jer. Det er et temanummer, der handler om hedepleje. Kontakt os endelig, hvis du ikke har modtaget nummeret.

Temadagen om naturforholdene i Dronningens nordlige landsdele var særdeles vellykket. PowerPoint-indlæggene fra dagen er nu lagt ud her på hjemmesiden. Vi regner også med, at sammendrag af de fleste af indlæggene vil være at finde i et kommende nummer af Flora og Fauna.

Vi er ved at få aftaler om foredrag og ekskursioner på plads for foråret 2016, ligesom der nu er lagt sidste hånd på foreningens flotte kalender. Den kan downloades her fra hjemmesiden. Af arrangementer i 2016 vil vi specielt nævne den kommende temadag, som vi arrangerer i samarbejde med de andre østjyske naturhistoriske foreninger. Temadagen finder sted lørdag den 5. marts 2016 kl. 13-18 på Naturhistorisk Museum i Aarhus, og har titlen “Brutale ændringer i landskabet”.

Det første af foreningens foredrag i 2016 er planlagt til torsdag den 14. januar 2016 kl. 19.30, hvor lektor, emeritus ved Aarhus Universitet, Søren Toft vil fortælle om sine mange års indgående studier af edderkoppers liv og levned. Nærmere omtale vil følge med næste nyhedsbrev.

IMG_1331-2Vi har også invitationer til to naturhistoriske arrangementer, – følg linkene –  nemlig:

Den nationale temadag om dansk vildtforskning

og

Verdens første naturmøde i Hjørring.

Bestyrelsen ønsker hermed alle en god jul og et godt nytår.

 

På bestyrelsens vegne

Inga Kofoed Andersen, formand, og Peter Wind, kasserer.