MARATONLØB OG FOTOSAFARI

23. november på Naturhistorisk Museum

Inga Kofoed Andersen viste sine flotte fotos fra reservatet Ntabeni i Sydafrika og fortalte om strabasserne ved The Big Five Marathon.

I HÆLENE PÅ DARWIN – fra Galapagos til Mendoza

D. 11. november på Naturhistorisk Museum

Museumsdirektør Thomas Secher Jensen fortalte om og viste fotos fra sin tur til Sydamerika i Charles Darwins fodspor. Turen gik fra Galapagos-øerne, ind på det sydamerikanske fastland og ned til Andesbjergene i det vestlige Argentina.

HAVØRREDGYDNING

7. november kl. 7.30. ved Giber Å

For dem der kunne komme tidligt op en søndag morgen var der oplevelser ved Giber Å. Museumsinspektør, Frank Jensen, fortalte om den store bestand af havørreder, der på denne tid af året er trukket op fra havet for at gyde.

PÅ SPORET AF PATTEDYR

25. oktober på Naturhistorisk Museum

Verner Frandsen, forfatter til bogen “Dyrespor i farver”, af Politikens forlag, fortalte om sine mange års erfaringer med og interesse for dyrespor, og zoologen Birger Jensen, fremviste præperater fra Naturhistorisk Museums store sporsamling.

SNAPSEURTER

1. september ved Egå Marina

Oldermanden for Egå Brændevinslag, Gunnar Sørensen, fortalte om urter, bær og blade, som kan bruges til hjemmelavede krydersnapse ved Egå Marina.

VI SPISER TANG

D. 24. august ved Den Permanente

Biologerne Birte Buhl og Sussie Pagh fortalte om tangens biologi ved Den Permanente, hvor også Rasmus Bjerregaard fra Marifood fortalte om sin tangproduktion og spisetang.  I et senere arrangement samme dag hos FO-Aarhus, var det muligt at lave mad med tang sammen med husholdningsøkonom Erik Stryhn Rasmussen. Hent pdf med Erik Stryhn Rasmussens opskrifter.

ILDERTRÆF

24. april på Naturhistorisk Museum

Dansk Ilder Forening holdt træf og ilderne vist frem til publikum. En sødeste, sjoveste, smukkeste, største og mindste ilder blev kåret.

KONFERENCE OM NATUREN I BYEN

17. april på Naturhistorisk Museum i Århus.

Landskabsplanlæggere, dyrlæger, zoologer, botanikere og kunstnere gav deres bud på hvordan fremtidens byer kunne komme til at se ud. Et temahæfte i Flora og Fauna serien udkommer i løbet af sommeren med foredragsreferater fra konferencen. Dette hæfte vil til den tid kunne købes hos Naturhistorisk Forening for Jylland www.floraogfauna.dk

VINSMAGNING

13. april på Naturhistorisk Museum

En rigtig hyggelig aften hvor Jonna Pedersen fra “Årstidens Vine” i Vestergade fortalte om hvordan grundsmagene: surt, sødt, salt, bittert og umami, påvirker vinens smag. www.aarstidensvine.dk

BIOTEKNOLOGI MELLEM TERAPI OG DOPING

D. 23. marts på Naturhistorisk Museum

Louis Klostergaard, fra Institut for Videnskabsstudier, Århus Universitet stillede spørgsmål ved, hvordan vi skelner mellem et rimeligt brug af bioteknologien til lindring, forbedring af sportspræstationer og til kosmetisk anvendelse. Det blev en spændende aften med megen diskussion fra forsamlingen.