Igen en ny artikel!

Denne gang er det Jens Tang Christensen, Kaj Halberg, Marie Riddervold, Peter Wind og Thomas Bregnballe der har skrevet en interessant artikel om Klægbanken i Ringkøbing Fjord, hvor de gennemgår udvikling og status gennem de seneste mange år.

Der bringes desuden en floraliste med de fundne arter der er blevet registreret ved undersøgelser i 1960, 1977-80 og 2018-19. Desuden omtales de fundne arter af padder, krybdyr og pattedyr, medens fuglene gemmes til en senere artikel, som forventes bragt i Dansk Ornitologisk Forenings tidsskrift. (DOFT).

Artiklen har titlen “Reservatet Klægbanken i Ringkøbing Fjord – Historie, areal- og vegetationsudvikling, med bemærkninger om faunaen” KLIK på denne for at læse eller downloade den eller gå ind på hjemmesiden her under “Artikler” i den sorte bjælke for oven for at læse den og andre af vore artikler.
God læselyst!

Nye artikler fra Flora og Fauna!

Så er der igen lidt ny læsning tilgængelig her på Jydsk Naturhistorisk Forenings hjemmeside.

Vores redaktion har netop frigivet to nye artikler. En videnskabelig artikel og en boganmeldelse.

De to artikler kan læses her:

Overnattende mejser og spætmejser i redekasser om vinteren – stedfaste eller flyvske?
af Thomas Secher Jensen.

Klar blaa Luft, let Bris fra N
af Thomas Secher Jensen

Læs artiklerne her på hjemmesiden ved at klikke på ovenstående links, og husk at du altid kan genfinde dem ved at gå ind via punktet “Artikler” i den sorte bjælke foroven på hjemmesiden, og vælge den kategori du ønsker.

En stor tak til redaktionen og forfatterne for det store arbejde der er lagt i artiklerne, som forhåbentlig kan bringe glæde og viden hos læserne, og husk at vi kun er i stand til at fortsætte med lignende udgivelser hvis du støtter foreningen gennem et medlemskab!


Har en en artikel du kunne tænke dig publiceret, kan du altid kontakte redaktionen, se under Flora & Fauna -> Redaktionen i menuen øverst. Vi kan altid bruge gode artikler til Flora og Fauna og hjemmesiden.

Naturkalender for 2017

Naturkalenderen for 2017 er nu lagt på siden – se feltet til højre på hjemmesiden, eller klik på billedet herunder. Den indeholder oplysninger om foredrag og ekskursioner for perioden januar til maj, og vil blive opdateret efterhånden som nye begivenheder finder sted.

I år er der også lagt oplysninger ind om foredrag, som er arrangeret af søsterforeninger i Østjylland.

Skriv kalenderen ud, gem den på computeren og del den gerne med familie, venner og bekendte, der kan have glæde af at deltage i foreningens foredrag og ekskursioner.

2017-forside

Frivillig redaktør til teknik og layout søges til Flora og Fauna

Findes der blandt Jydsk Naturhistorisk Forenings omgangskreds en person, som gerne vil hjælpe med opsætning af artikler til Flora og Fauna?

Vi søger en person som i forvejen har et minimum af kendskab til opsætning i InDesign, samt har kendskab til Excel og Photoshop eller et andet fotobehandlingsprogram, og som desuden gerne på have en naturvidenskabelig baggrund.

Vi ønsker en engageret person, som kan indgå i et tæt samarbejde med den øvrige redaktion om opsætning af artikler til foreningens tidsskrift. Du skal påregne mindst 50 timer årligt til redaktionsarbejdet. Arbejdet er frivilligt, men vi kan tilbyde et inspirerende miljø af engagerede folk, som brænder for at bevare et gammelt, velrenommeret videnskabeligt tidsskrift. Lettest, men ingen betingelse, er det, hvis du bor i Aarhus-området, da vi en til to gange årligt mødes i redaktionen for at drøfte fremtid og tiltag.

Du kan naturligvis som medlem af redaktionen være med til at præge arbejdsform, udvikling og mødeform. Du vil naturligvis blive guidet ind i redaktionsarbejdet.

Venlig hilsen Sussie Pagh, Jens Reddersen og Bente Fyrstenberg.

Interesseret: Kontakt Sussie Pagh på red@floraogfauna.dk

121(3+4)_forside-s

Nytårshilsen

Et godt og indholdsrigt år er ved at rinde ud. Der har været rigtig mange spændende og velbesøgte arrangementer i foreningen, mens der i sommer blev udgivet et flot nummer af Flora og Fauna, og et er i skrivende stund på vej til jer. Det er et temanummer, der handler om hedepleje. Kontakt os endelig, hvis du ikke har modtaget nummeret.

Temadagen om naturforholdene i Dronningens nordlige landsdele var særdeles vellykket. PowerPoint-indlæggene fra dagen er nu lagt ud her på hjemmesiden. Vi regner også med, at sammendrag af de fleste af indlæggene vil være at finde i et kommende nummer af Flora og Fauna.

Vi er ved at få aftaler om foredrag og ekskursioner på plads for foråret 2016, ligesom der nu er lagt sidste hånd på foreningens flotte kalender. Den kan downloades her fra hjemmesiden. Af arrangementer i 2016 vil vi specielt nævne den kommende temadag, som vi arrangerer i samarbejde med de andre østjyske naturhistoriske foreninger. Temadagen finder sted lørdag den 5. marts 2016 kl. 13-18 på Naturhistorisk Museum i Aarhus, og har titlen “Brutale ændringer i landskabet”.

Det første af foreningens foredrag i 2016 er planlagt til torsdag den 14. januar 2016 kl. 19.30, hvor lektor, emeritus ved Aarhus Universitet, Søren Toft vil fortælle om sine mange års indgående studier af edderkoppers liv og levned. Nærmere omtale vil følge med næste nyhedsbrev.

IMG_1331-2Vi har også invitationer til to naturhistoriske arrangementer, – følg linkene –  nemlig:

Den nationale temadag om dansk vildtforskning

og

Verdens første naturmøde i Hjørring.

Bestyrelsen ønsker hermed alle en god jul og et godt nytår.

 

På bestyrelsens vegne

Inga Kofoed Andersen, formand, og Peter Wind, kasserer.

 

Jydsk Naturhistorisk Forenings kalender for 2016

Jydsk Naturhistorisk Forenings kalender for 2016 kan nu frit downloades. Den er tilgængelig ved at klikke på billedet af forsiden, som ses i kolonnen til højre.

Den vil naturligvis blive opdateret, efterhånden som datoer for foredrag og ekskursioner bliver fastsat.

Glædelig jul og godt nytår.

Forside2016