Ørnereden

D. 14. september går turen til Ørnereden i Marselisborg Skov. Turen ledes af Eigil Holm og omhandler stenene på stranden ved Ørnereden.

På stranden ved Ørnereden kan man finde sten i alle størrelser og farver, og man må gerne tage dem med hjem. Der er skinnende røde granit med blå kvartskorn, flintesten med forsteninger, rombeporfyr og sort basalt fra norske og svenske vulkaner, der var i udbrud for mange millioner år siden. Stenene fortæller om, hvordan bjerge bliver til og hvad der sker i dem. Under istiden førte gletsjerne de hårdeste sten med fra Skandinavien og de blev liggende i Danmark, da isen smeltede.

DPP_0001

 

Under ledelse af Eigil Holm ser vi på strandens sten, lærer dem at kende og hører deres historie.

Solidt fodtøj anbefales, da stranden er helt dækket med sten.

Vi mødes på Ørneredens P-plads og går ned til stranden ad en bekvem trappe med 122 trin.