Randbøl Hede – 4. maj

Vi mødes ved det netop i april 2013 indviede, funklende nye Naturrum Kirstinelyst, hvor en lile fin udstilling introducerer Randbøl Hede, dens dyr og planter, historie og historier og oplevelsesmuligheder. Vi tager på en 6-8 km let vandretur ud på Randbøl Hede med naturvejleder Peer Høgsberg mod vest til flyvesandsklitterne Staldbakkerne og ud til vår-kobjælde-lokaliteten (se blomsten ovenfor) og alm. og cypresulvefods voksesteder samt til og forbi alm. månerudes voksesteder. Vi får undervejs talt om hedeplanterne, hedeplanternes vilkår, om urtesnapse og om hedepleje og hedens kulturhistotie i området,
hvor en lille forknyt flok såkaldte kartoffeltyskere blev sat til at opdyrke Randbøl Hede i 1760. Det lykkedes heldigvis ikke helt og heden blev fredet i 1933. Det er en af vores største jyske indlandsheder.
Medbring bærbar frokost og kaffe og godt vandretøj. Tilmelding ikke nødvendig.
Turleder: Naturvejleder Peer Høgsberg, E-mail: ph@vingsted.dk, mobil: 23640265.
Arrangør: Jysk Naturhistorisk forening og Natur og Kultur Vejle.