Ecuador – ama la vida – rejsen til et andet kontinent med en fremartet og spændende flora og fauna.

Foredrag: Tirsdag 23. januar kl. 19.30

Foredragsholder: Seniorbiolog Peter Wind, Aarhus Universitet.

Sted: Auditoriet, Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C

Ecuador ligger i hjertet af Sydamerika, hvor ækvator gennemskærer kontinentet. Landet er samtidig meget rigt på kontraster. Det strækker sig fra havoverfladeniveau ved Stillehavet i vest over Andesbjergenes svimlende højder til lavlandet i den inderste del af Amazonas i øst. Klimaet i henholdsvis kystlandet og i Amazonas er tropisk, mens det er tempereret på sletten omkring hovedstanden Quito i 2.800 m højde og alpint i passene over Andesbjergene.

Foto: Peter Wind

De store klimatiske forskelle er med til at øge antallet af levesteder og de udfordringer, dyre- og plantelivet udsættes for. Det er ikke et tilfælde, at der i Ecuador er registreret mere end 300 pattedyr, over 1.600 fuglearter, små 900 arter af krybdyr og padder og adskillige tusind arter af insekter, heraf 4.500 arter af sommerfugle og formodentlig 10.000’ender af ubeskrevne arter. Floraen er også særdeles artsrig og med et slag på tasken rummer 35.000 arter.

Baggrunden for aftenen er en rejse med Dansk Botanisk Forening i oktober 2017. Foredraget vil omfatte oplysning om Ecuadors geografi og historie samt om forholdene for de oprindelige folkeslag. Centralt vil være billeder af de forskellige naturtyper spændende fra lavlands regnskov over tågeskov i bjergene til højlandets ørkenagtige landskab, kaldet paramo, med fokus på livsformer og tilpasninger til de fremherskende klimatiske forhold og de plantearter, der karakteriserer de forskellige samfund. Der vil naturligvis også blive vist billeder af dyrelivet f.eks. flere lamaarter, vævre kolibrier og farvestrålende sommerfugle. Endelig vil der være fokus på Ecuadors fødevareproduktion.

ALLE ER VELKOMNE – OGSÅ IKKE MEDLEMMER