Tur til Fussingø kommende Nationalpark

Hermed indbydes til ekskursion, som i disse coronatider kun er for medlemmer af foreningen, og derfor kræver tilmelding.

Lørdag den 24. april 2021 kl. 10:
Ekskursion til den kommende naturnationalpark i Fussingø skovene. Leder: biolog ved Naturstyrelsen Kronjylland Jan Højland.

Mødested:
P-Pladsen ved Fussingø Gods, Vasevej 7, 8920 Randers NV,
koordinater: N 56.47394, Ø 9.84493.

Tilmelding:
Senest fredag den 23. april kl. 18.00 til tilmelding@jydsknaturhistorisk.dk – husk at oplyse fulde navn og gerne medlemsnummer.

Foto: Ole Jensen

Fussingø Gods 10 km vest for Randers hører under Naturstyrelsen Kronjylland. Godset rummer med sine godt 800 ha flere forskellige naturtyper i et kuperet terræn. Her forekommer løv- og nåleskov, elleskov, tørvemoser, enge, vandløb og småsøer samt den dybe Fussing Sø på godt 200 ha.

På ekskursionen skal vi besøge et par af de ældste skovbevoksninger og se områder, der i dag er udlagt til urørt skov. Vi skal også høre om planerne for en udvidelse af disse områder til at omfatte store del af skovene. Hvad er erfaringerne med de arealer, der blev udlagt i begyndelsen af 1990’erne, og hvordan har Naturstyrelsen tænkt sig, at forberede skoven til den kommende etablering af naturnationalparken?

Ved Fussingø har Naturstyrelsens folk forsøgt, at bedre forholdene for en øget biodiversitet ved at lade skovbunden afgræsse. Vi skal se et eksempel på dette og høre om erfaringerne indtil nu. Projektet skal også ses i lyset af, at der er meget tale om mere selvforvaltende natur, også på statens arealer. Hvis vi er heldige, ser vi dyrene udføre plejen i skoven.

Den medbragte frokost kan evt. indtages i naturskolen ved Fussingø i tilfælde af regnvejr.