Hjortebrølstur til Hindsgavl Dyrehave ved Middelfart

Fredag den 14. oktober kl. 17-20. Alle er velkomne.

Turleder: Per Egge Rasmussen.

Mødested: P-pladsen ved Hindsgavl Naturskole Kl. 17. Koordinater: N 55.51095 E 9.70015


Hjortes brunst

I slutningen af september starter krondyrenes parringstid, der kaldes for brunst. Hundyrene søger hen til den stærkeste hjort, der brøler meget i brunstperioden i september /oktober og forsvarer sit harem – en såkaldt brunstrudel – mod andre hjorte.

En brunstig kronhjort lyder som en mellemting mellem en ko og bjørn, og brølene kan høres på flere kilometers afstand. Lidt nærmere er det også muligt at høre lyden af gevirer, der smælder mod gevirer.

Se et par videoer på YouTube

BRØL OG BRUNST: KLIK HER

Krondyrenes brunst: KLIK HER

Dådyr på sletten ved Hindsgavl. Foto: Peter Wind 10/6-22

Om Hindsgavl Dyrehave

I et herregårdslandskab, der daterer sig tilbage til 1200-tallet, har man nu mulighed for at færdes i en dyrehave, der byder på leg, læring og motion ved gamle fortidsminder, lyden af frøkoncerter ved midnat og synet af sensommerens brølende kronhjorte i brunst. Hjortevildtet er områdets natur- og landsskabsplejere, der sikrer herregårdslandskabets lysåbne sletter. Uanset om du er til stille gåture eller friluftsaktiviteter, finder du optimale forhold på Hindsgavl-halvøen. Afmærkede ruter for gåture, løb, en ridetur, en tur på cykel eller orienteringsløb mellem de opsatte ”Faste poster”.

Dyrehaven har en stor bestand af kron- og dådyr. På en tur rundt i Dyrehaven opleves hjortevildtet, der græsser i skoven og på sletten. Hjortevildtet er områdets natur- og landskabsplejere, der sikrer herregårdslandskabets lysåbne sletter.

Kronhind på vej over gangstien ved Hindsgavl. Foto: Peter Wind, 10/6-22

Medbring: Varmt tøj efter vejret, madpakke, drikkevarer både kolde og varme, kikkert og kamera.

Fællestransport fra Naturhistorisk Museum i Århus.
Afgang kl. 15.30. Koordinator Amdi Nedergaard fastnet 86 92 62 23, mobil 24 85 98 16,
e-mail benteogamdi@mail.dk.
Sidste frist for tilmelding til fællestransport er torsdag den 13. oktober kl. 18.